Пламен Кънчев: Възможно ли е да забогатее човек с 1 000 лева доход?

Най-вероятно повечето хора биха отговорили, че това не е възможно.

Когато се говори за богатство или забогатяване - всеки човек има различно разбиране по този въпрос. За някои хора богатия човек е този, който може да си позволи да води изключително висок и екстравагантен стандарт на живот - с включени: частен самолет; огромна яхта; луксозни имения по различните краища на света; стотици хора персонал обгрижващи всички нужди и прищевки - при което месечните разходи за този стил на живот възлизат на милиони.

От друга страна наблюдавайки света на богатите - същия човек би изглеждал изключително беден сравнявайки го с хора, които имат и харчат десетки или стотици пъти повече, и които разполагат с много повече собственост и луксозни играчки, а живота им е още по-разточителен.

Ето защо правилната дефиниция на богатството и забогатяването не е толкова свързана с размера на разполагаемата сума, която човек може да похарчи, защото дори при хората разполагащи с милиарди - парите могат да свършат бързо ако се харчат със значително по-високо темпо отколкото се печелят. Причината за това е, че дори един човек да разполага със стотици милиони - пак на света има хиляди неща, които би могъл да придобие и с които да изчерпи своите средства, а и всяка придобивка носи след себе си определено количество разходи за поддръжка и обгрижване.

Именно поради тази причина богатството е най-правилно да се дефинира като разполагаемо време с което човек би могъл да продължи да живее по начина по който е избрал да го прави спрямо стандарта на живот който води. При това дори хората, които смятаме за богати - притежаващи милиони, също се съобразяват със своите финансови възможности и не си позволяват да харчат повече отколкото финансите им позволяват.

В тази връзка да забогатее човек, който разполага с доход от 1 000 лева би означавало да разполага с финансови възможности, които му позволяват да живее със сравнително близък стандарт на живот за неограничен период от време. Например ако приемем, че същия човек има възможност да харчи десет пъти повече за период от 60 години, това предполага, че той разполага с повече от 7 млн или активите, които има му носят регулярни приходи съразмерни на цитираните месечни разходи.

Разбира се да разполагаме с 10 000 лева, когато текущите ни доходи са 1 000 лева, би означавало да достигнем значително по-висок стандарт на живот от този който водим в дадения момент, поради което спрямо текущата ситуация в която се намираме би определила тази финансова цел като постигане на богатство, а достигането и - като забогатяване.

И тук идва въпроса - възможно ли е човек да забогатее, ако разполага със сравнително малък доход от порядъка на 1 000 лева на месец, когато на всички ни е известно, че дори минималните разходи за храна, сметки и други базови нужди представляват една сравително голяма част от този доход.

Най-вероятно повечето хора биха отговорили, че това не е възможно, тъй като нямат никаква представа как подобно нещо би могло да се случи. Въпреки това истината е, че забогатяването е напълно възможно тъй като не е свързано с размера на доходите с които разполагаме, а е вследствие на спазването на правилна система от действия, които могат да ни отведат до мястото, където бихме искали да стигнем.

По аналогичен начин бихме могли да погледнем на възможността да съществува летателен апарат, който се придвижва във въздуха. Преди да бъде изобретен въздушния транспорт - хората не са вярвали, че е възможно той да съществува, защото все пак става дума за придвижване на огромно количество маса по въздуха въпреки земното притегляне. Независимо от това обаче - правилното използване на физичните закони и впрягането им в подходяща система е дала възможност на въздушния транспорт да съществува.

По същия начин стои въпроса и с парите. Единственото, което трябва да бъде научено и приложено на практика е законите по които е възможно да бъде постигнато забогатяването. За тази цел обаче - първата стъпка е да се повярва, че това е възможно. Както с всяко друго нещо - ако човек не вярва, че то е възможно, то той няма да положи необходимите усилия да го постигне. Въздушният транспорт съществува, защото е имало човек, който е повярвал, че това е възможно да бъде направено и е положил нужните усилия да го реализира.

Хубавото при забогатяването е, че парите са част от света вече хиляди години, като историята изобилства от примери на успешно забогатели хора от които всеки търсещ правилната система на работа с тях - би могъл да се поучи. Достъпа до знания в тази посока изобилства, а методите за забогатяване са толкова разнообразни, че понякога чак става изключително трудно човек да направи избор по кой път да тръгне, за да достигне до желаните резултати.

И въпреки цялото налично познание, история и примери от които човек може да се учи - се вижда, че по-голямата част от хората, които изглежда са повярвали в тази възможност - на практика имат трудности и не успяват да постигнат желания от тях резултат - независимо, че отделят огромно количество време и енергия, и целеустремено преследват тази своя цел.

Причината за неуспеха на повечето хора да забогатеят всъщност се крие именно в правилното прилагане и спазването на всички отделни елементи свързани с парите. По подобен начин не е достатъчно да поставим крила на един корпус и да го засилим за да полети - законите на аеродинамиката биха помогнали той да полети само когато са приложени по правилния начин и всички други специфични изисквания са налице.

Прилагането на правилната система от действия може да доведе до забогатяване всеки човек, който работи по нея систематично и с постоянство в продължение на поне 5-6 години. При това началния доход с който човек започва това свое пътешествие към забогатяването не е от значение.

Една от най-големите трудности в този процес е промяната на възприятията и парадигмата, която изгражда настоящия модел на мислене и разсъждение на всеки човек, тъй като все пак ние като хора сме част от обкръжаващата ни среда и до голяма степен сме възприели разбирания и вярвания, които масата от хора имат - а наблюдавайки повечето хора определено можем да кажем, че те далеч не вървят по пътя към забогатяването, поради което би било невъзможно да постигнем този резултат следвайки същия модел на мислене и разбиране за света, който следват всички те.

Ето защо подбирането на подходящите книги и правилната среда от действащи в същата посока хора, съчетани с преките напътствия на тези, които са постигнали вече този резултат - биха предоставили всички необходими предусловия да се достигне до богатството за едно сравнително кратко време.

В природата се наблюдава естествен експоненциален растеж и развитие във всяка област от живота. Същия растеж е постижим и по отношение на финансовото ни развитие, когато са спазени правилните вселенски закони.

Най-добрата книга описваща есенцията на тези закони за парите е “Най-богатият човек във Вавилон” на Джордж С. Клейсън, а едни от най-добрите и достъпни за България наставници по този път са финансовите консултанти от Тогедър, чиято мисия е да направят хората финансово свободни и независими, а забогатяването е един от основните елементи за постигането на тази цел!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД