ТС „Сребърно звънче“ – Провадия, ще участва в три фестивала с авторска пиеса за смисъла на живота

Пиесата поставя проблеми, които стоят пред нашето съвремие.

Театралният състав „Сребърно звънче“ – Провадия, репетира по новата авторска пиеса „Истината на живота“, с която ще вземе участие в три фестивала – Шумен, Казанлък и Сливен. Това съобщи пред репортер на „Красива Провадия“ ръководителят на състава Виолета Лалева. Тя сподели, че изявите ще бъдат в края на март, средата на април и края на юни, но пиесата ще бъде поставена най-напред пред родителите на актьорите на 27 март – Световния ден на театъра.
 
Пиесата поставя проблеми, които стоят пред нашето съвремие – отношението към живота, природата, здравето, образованието, семейството и приятелството. Виолета Лалева споделя, че винаги се опитва да постави в центъра на своите постановки актуални и злободневни теми, които вълнуват обществото. Това води до резултат, тъй като през 2023 г. ръководеният от нея състав печели четири награди в националния театрален фестивал „Климент Михайлов“ – за състав, за женска роля, за най-малък участник и за съвременна драматургия.
 
Ръководителката съобщи още, че с помощта на приятели успява да издаде историята на Провадийския театър, която много скоро ще бъде налична в Исторически музей – Провадия.
 
Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД